Sterretje999 » Specials » Mba studie

MBA studie: Waarom, hoe kies je en wat kost het precies?

Een MBA studie is erg populair in het zakenleven. Een MBA titel is erg geliefd bij organisaties en die zijn bereid om veel neer te tellen voor zakenmensen met een MBA opleiding. De markt speelt hier handig op in en inmiddels bestaat er dan ook een wildgroei aan aanbieders van MBA opleidingen. Variërend van hele goede tot hele slechte. Een MBA is duur en een verkeerde keuze kun je je dan ook niet permitteren. In deze special vindt je alles wat je moet weten over het MBA vóór je een keuze maakt! Voordat je aan een MBA opleiding begint is het zinvol om je heel goed te oriënteren. Waarom zou je een MBA kiezen? Wat is de toegevoegde waarde? En als je hebt beslist: Hoe weet je welke business school en richting je moet kiezen? MBA studies zijn duur en dus is het in dit geval belangrijk om je eerst te informeren, zodat je de meest belangrijke dingen goed op je netvlies hebt.

Waarom is het slim om te kiezen voor een MBA opleiding?

Een MBA opleiding zorgt voor meer salaris en betere loopbaanperspectieven. Het levert je een MBA titel op en je krijgt bovendien de kans om je persoonlijk en zakelijk te ontwikkelen. Lees meer over de voordelen van een MBA opleiding in dit inleidende artikel over waarom een MBA verstandig is.

Hoe kies je een MBA opleiding?

Wanneer het besluit is genomen, begint het echte werk pas. Hoe maak je een keuze tussen aanbieders of voor een specifieke business school? Wat voor richting ga je kiezen? Wil je fulltime of parttime aan de slag? Wil je een nationale of toch een meer internationaal gerichte studie gaan volgen?

Wat zijn de beste aanbieders op de markt?

Een grote vraag leidt tot een groot aanbod. De markt is inmiddels dan ook verzadigd met aanbieders van MBA opleidingen. Maar hoe weet je nou welke aanbieder je moet kiezen? Wat zijn goede aanbieders op de markt en waarom zijn ze relatief beter dan andere instituten en bieden ze je meer kans op zakelijk succes?

Wat kost een MBA opleiding nu precies?

Heel veel voordelen zijn inmiddels genoemd, die een MBA studie erg aanlokkelijk maken. Maar een MBA studie is niet goedkoop. Wat kost een MBA opleiding en verschilt dat per instituut? Moet je zelf betalen voor je opleiding of betaalt je werkgever geheel of gedeeltelijk voor jouw studie?

MBA studie: Waarom is het slim om te kiezen voor een MBA?

Veel mensen pakken tegenwoordig naast hun werk een MBA studie op. Waarom doen ze dat eigenlijk? Hebben we allemaal nog niet lang genoeg gestudeerd en is het nu geen tijd om te werken? En het geleerde…

MBA opleiding: Hoe maak je een keuze voor een MBA studie?

Een MBA opleiding is nog steeds een prima manier om je waarde te verhogen op de arbeidsmarkt. Maar wie is er nog in staat om een goede keuze te maken, kijkend naar die enorme brij van aanbieders en mo…

MBA opleiding: Wat zijn de beste aanbieders op de markt?

Op het gebied van MBA studies en opleidingen is het aanbod op de markt groot en diffuus. Wie kan er nog het kaf van het koren scheiden? Een MBA studie brengt veel voordelen als het gaat om salaris en…

MBA studie: Wat kost een MBA opleiding nu eigenlijk?

Een MBA of Master of Business Administration opleiding is nog steeds erg geliefd bij werkgevers. Met een MBA studie werk je aan je eigen ontwikkeling en open je de deur naar meer salaris en betere doo…
Gepubliceerd door Sterretje999 op 07-10-2010, laatst gewijzigd op 03-02-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.