Sterretje999 » Specials » Huis verkopen

Snel je huis verkopen: Je eigen huis verkopen in 3 stappen

Je huis verkopen in deze markt is niet altijd even gemakkelijk. In deze special vind je alles wat je moet weten om je huis snel te kunnen verkopen. Wat zijn de beste tips om je huis in een handomdraai verkoopklaar te maken? Hoe bepaal je een reële vraagprijs? Hoe kies je een geschikte makelaar, die net iets sneller voor je loopt? Of kun je het misschien beter zelf en wat komt er allemaal kijken bij het zelf verkopen van je eigen woning? Doe je dat online of via een veiling? In deze korte reeks artikelen vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over het verkopen van je eigen huis. Van het bepalen van een vraagprijs tot het klaarmaken van je woning voor de verkoop. Ook vind je hier goede tips over het verkopen van een huis via een makelaar. Wanneer je je huis toch liever zelf wilt verkopen, zijn er een aantal dingen waarop je echt moet letten. Zelf een huis verkopen zonder makelaar is niet eenvoudig en vraagt dan ook een goede voorbereiding.

Bepalen van een reële en scherpe vraagprijs

In het eerste artikel leer je hoe je de verkoopwaarde van je huis kunt berekenen. Want of je je huis snel kunt verkopen of niet valt of staat bij een reële vraagprijs. Wanneer die te hoog is, zul je je huis niet snel kwijtraken. Ook een te lage vraagprijs kan mogelijke kopers afschrikken of eindigt in het beste geval met een verkoop tegen een te lage prijs.

Wat de verwachte prognose voor huizenprijzen in 2013?

Hoe zal de woningmarkt en de prijs van huizen zich de komende periode ontwikkelen? Dalen de huizenprijzen nog verder in 2013? Wat betekent dat voor mijn vraagprijs?

Tips voor het inhuren van een verkoopmakelaar

Het blijkt nog steeds dat je met behulp van een makelaar de grootste kans maakt om je huis snel te verkopen. Een makelaar kent het gebied, waarin hij actief is, en kan op basis van zijn ervaring de beste strategie bepalen om het huis in de markt te zetten en de onderhandelingen te voeren om het ook daadwerkelijk te verkopen.

Verkopen zonder makelaar: Zelf je huis verkopen

Je huis zelf verkopen zonder makelaar is niet eenvoudig maar natuurlijk wel voordeliger. Het courtage dat de makelaar vraagt voor al zijn werk houd je op deze manier in je zak. Wel zijn er veel dingen die je moet weten, wanneer je het liever alleen doet. Waar moet je bijvoorbeeld allemaal op letten en wat zijn de te volgen stappen, wanneer je je eigen huis gaat verkopen?

Je huis snel verkoopklaar maken: Hoe doe je dat en wat zijn de beste tips?

Hoewel een spuitbus met de geur van vers gebakken appeltaart een aanrader is, zijn er nog meer dingen die je kunt doen om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. In dit artikel vind je de beste tips om stap voor stap je huis snel verkoop-klaar te maken, zodat je straks de beste kans maakt om je huis ook snel van eigenaar te doen wisselen.

Wat is mijn huis waard? Bereken de verkoopprijs van je huis!

Wanneer je jouw huis te koop wilt zetten, is het belangrijk om de waarde van jouw huis zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Wanneer je jouw woning te goedkoop aanbiedt, verlies je inkomsten. Wanneer de…

Makelaar kiezen: Tips voor een goede en goedkope makelaar

Wanneer je je huis wilt gaan verkopen of graag een nieuwe woning wilt vinden, kun je natuurlijk zelfstandig aan de slag. Maar zelf je huis verkopen is niet zo eenvoudig als wel eens wordt beweerd. Een…

Verkopen zonder makelaar: Zelf je huis verkopen!

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun huis zonder makelaar te verkopen. Je betaalt toch al snel een paar duizend euro aan courtage en dat is natuurlijk gemakkelijk geld verdienen. Maar is dat…

Huis sneller verkopen? Slimme tips!

De economische crisis heeft een enorme invloed op de huizenmarkt. Woningen staan veel langer te koop en eigenaars zien zich vaak om financiële redenen gedwongen om na verloop van tijd de prijs serieus…
Gepubliceerd door Sterretje999 op 12-10-2010, laatst gewijzigd op 25-09-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.