Sterretje999 » Specials » Eigen bedrijf beginnen

Wat moet je als startende ondernemer allemaal weten?

Misschien heb je altijd al ondernemersbloed gehad, misschien ben je het gewoon beu om in loondienst te werken. Wanneer je besluit om voor jezelf te beginnen door een nieuw bedrijf op te zetten of een bestaand bedrijf over te nemen, zijn er dingen die je moet weten. Hoe kom je aan een zakelijke financiering of krediet? Welke investeringen kun je aftrekken van de belasting? Koop je of huur je een bedrijfspand? Hoe neem je een bedrijf over? Lees hier wat je moet weten als beginnende ondernemer! In deze special kom je de belangrijkste dingen te weten over ondernemerschap. Je kunt ervoor kiezen om een bestaande zaak over te nemen maar je kunt ook zelfstandig een nieuw bedrijf opzetten. Deze artikelen helpen je om je keuze te bepalen en geven je bovendien voor beide scenario's mee wat je echt moet weten op het gebied van financiering, zakelijke hypotheek en belastingen. Zo stap je goed voorbereid de wereld van ondernemer zijn binnen.

Zakelijke financiering

Zakelijk krediet: Mogelijkheden voor zakelijke financiering

De zakelijke financiering van jouw bedrijf bestaat in het ideale geval uit een mix van lenen, investeringen door anderen en overheidssubsidie. Je bedrijf financieren is meer dan alleen naar de bank stappen voor een zakelijke lening. Lees in dit eerste artikel alles over het financieren van jouw winkel of bedrijf.

Zakelijke lening: Lenen bij jouw bank of een andere financiële instelling

Zelfs wanneer je ook andere bronnen van financiering kunt aanboren, kom je er niet onderuit om een zakelijk krediet af te sluiten bij een bank of andere financiële instelling. Maar hoe weet je waarop je moet letten om een goede en voordelige lening af te sluiten? Is alleen de rente van belang of juist niet?

Bedrijfspand en zakelijke hypotheek

Zakelijk pand huren of toch kopen?

Wanneer je een bedrijf wilt gaan starten, heb je meestal ook een bedrijfspand nodig om je diensten of goederen aan de man te kunnen brengen. In welke gevallen is het gunstiger om te huren en wanneer kun je beter kiezen voor het kopen van een bedrijfspand? En waar moet je bij huren en kopen van een zakelijk pand op letten?

Zakelijke hypotheek: De hypotheek voor jouw bedrijfspand

Wanneer je besluit om een zakelijk pand te gaan aanschaffen, kun je kiezen voor een hypothecair krediet bij jouw eigen bank maar je kunt ook de keuze maken voor een gespecialiseerde hypotheekbank. Beide hebben hun voordelen afhankelijk van jouw situatie. Lees in dit artikel over de verschillende mogelijkheden voor een zakelijke hypotheek en de verschillen daartussen.

Belastingen: Wat zijn de belangrijkste aftrekposten voor ondernemers en starters?

Met name voor startende ondernemers zijn er aanzienlijke aftrekposten, die je kunt opvoeren bij het invullen van je belastingen. Sommige gelden alleen voor starters, terwijl andere ook de jaren daarna geldige aftrekposten blijven, die je in staat stellen om fiscaal op een gunstige manier met jouw bedrijf om te gaan.

Overnemen van een bestaand bedrijf: Hoe pak je dat aan?

Sommige ondernemers zijn ervoor geboren om zelf een zaak vanaf de scratch op te bouwen. Anderen kunnen veel beter kiezen voor het overnemen en optimaliseren van een bestaand bedrijf. Lees in dit artikel tot welk type jij behoort en wat je moet weten om een goede keuze te maken voor overnemen of opbouwen van een bedrijf.

Parttime ondernemen: Voor jezelf beginnen in deeltijd

Wanneer je voor jezelf wilt beginnen maar de stap nog niet volledig en rigoureus durft te zetten, besef dan dat je ook in loondienst al kunt beginnen met ondernemen in deeltijd. Je bouwt je bedrijf langzaam op en je kunt dat gewoon in eigen tijd doen. Eigenlijk heel eenvoudig, lees in dit laatste artikel van de special hoe dat allemaal werkt.
Zakelijk krediet: Mogelijkheden voor zakelijke financiering

Zakelijk krediet: Mogelijkheden voor zakelijke financiering

Wanneer je een geweldig idee hebt voor het starten of overnemen van een bedrijf, heb je meestal een zakelijk krediet nodig om je droom ook echt werkelijkheid te laten worden. In dit artikel wordt nade…

Bedrijfspand financieren: Kopen of toch liever huren?

Wanneer je een bedrijfspand nodig hebt voor het opzetten of voortzetten van je onderneming, kom je automatisch voor de beslissing te staan of je kiest voor kopen of toch voor huren. Kopen en huren heb…

Zakelijke hypotheek: Bedrijfshypotheek voor zakelijk pand

Een bedrijfspand kopen is een slimme belegging en bovendien vaak goedkoper dan het langere tijd huren van een zakelijk pand. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk met een zakelijke hypotheek? Hoe wordt er…

Bedrijf overnemen: Hoe neem je een onderneming of zaak over?

Een bedrijf overnemen klinkt een beetje eng. Maar op zich is het allemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. Eigenlijk is het zelfs eenvoudiger dan zelf een nieuwe zaak opzetten. Er zijn wel een paar…
Gepubliceerd door Sterretje999 op 07-10-2010, laatst gewijzigd op 09-02-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.