Sterretje999 » Specials » Banksparen

Wat zijn de unieke voordelen van banksparen?

Banksparen is ongekend populair onder consumenten. Deze nieuwe vorm van fiscaal aantrekkelijk sparen biedt alle voordelen van traditionele kapitaal verzekeringsproducten maar dan zonder de nadelen daarvan. Banksparen kun je inzetten voor het aflossen van je hypotheek of als extra appeltje voor de dorst na pensionering. Nieuw vanaf 2010 is dat je zelfs een gouden handdruk als inleg kunt gebruiken. Lees hier alles over banksparen, de bankspaarhypotheek en over banksparen vergelijken. In dit dossier over banksparen lees je meer over waarom banksparen nou precies zo interessant is voor consumenten. Aan banksparen zitten namelijk een aantal unieke voordelen, die banksparen relatief meer interessant maken als middel om kapitaal op te bouwen voor de toekomst dan sommige van de oudere financiële producten.

Wat is banksparen en waarom is het zo populair?

In dit eerste artikel wordt uitgelegd wat banksparen is en wordt uitgelegd waarom banksparen nu zo sterk in opkomst is als tegenhanger voor traditionele verzekeringsproducten waarmee je kapitaal kunt opbouwen. Banksparen is sterk terrein aan het winnen en dat is natuurlijk niet voor niets het geval.

Wat zijn de voordelen van banksparen voor mij als consument?

Het is natuurlijk belangrijk om goed te begrijpen wat de unieke voordelen van banksparen zijn voor jou als consument. Deze manier van fiscaal aftrekbaar sparen is namelijk voor veel mensen erg interessant. In het tweede artikel wordt ingegaan op wat de voordelen van banksparen precies zijn en hoe je weet of het ook iets voor jou of jouw familie persoonlijk is.

Kan ik een gouden handdruk of ontslagvergoeding als inleg gebruiken?

Nieuw vanaf 2010 is de mogelijkheid om een gouden handdruk via een zogenaamde stamrecht spaarrekening als inleg te gebruiken voor banksparen. Hiermee maak je bij een eventueel vertrek bij een werkgever optimaal gebruik van de "zak met geld" die je hebt meegekregen en haal je daar alles uit wat je kunt voor nu en voor de toekomst.

Wat zijn de voordelen van een hypotheek met banksparen ofwel een bankspaarhypotheek?

De bankspaarhypotheek is met stip gestegen naar de eerste plaats van alle hypotheekvormen. Hier gebruik je de unieke voordelen van banksparen in je eigen hypotheek, waardoor je belastingvrij genoeg bij elkaar spaart om aan het einde van de looptijd van je hypotheek de schuld in één keer te kunnen aflossen.

Banksparen voor je pensioen: Alles wat je moet weten over banksparen voor het dichten van een pensioengat

Wanneer je meer wilt weten over wat banksparen precies kan betekenen voor het aanvullen van je pensioen, moet je dit artikel zeker lezen. Je leert meer over hoe je een pensioengat kan vaststellen en hoe banksparen je kan helpen om extra vermogen op te bouwen voor een onbezorgde oude dag door dat gat te dichten.

Hoe kun je aanbieders van banksparen vergelijken?

Vergelijken doe je bij banksparen niet alleen op de hoogste spaarrente. Ook het doel van banksparen, de voorwaarden en tarieven zijn aspecten die je mee moet nemen in je overweging voor een aanbieder of een bankspaarproduct. Hoe kun je nou zo goed mogelijk bankspaarproducten met elkaar vergelijken?

Wat is stamrecht en een stamrechtspaarrekening?

Om een gouden handdruk te gebruiken als inleg voor banksparen heb je een zogenaamde stamrechtspaarrekening nodig, waarop het geld wordt geblokkeerd, terwijl je jouw doelvermogen opbouwt via sparen of beleggen. Lees hier achtergrondinformatie over wat stamrecht is en wat het betekent in relatie tot banksparen op je eigen rekening.

Banksparen in 2013: Waarom een goed alternatief voor de aflossingsvrije hypotheek?

Met alle veranderingen rondom de aftrekbaarheid van hypotheekrente, is banksparen meer dan ooit een prima alternatief voor je hypotheek. Lees in dit artikel wat de bankspaarhypotheek te bieden heeft, wanneer de regels rondom de aflossingsvrije hypotheek veranderen vanaf 2013 en wat je het beste kunt doen om je hypotheek te optimaliseren.
Banksparen: Wat is banksparen en waarom is het zo populair?

Banksparen: Wat is banksparen en waarom is het zo populair?

Banksparen is een manier om fiscaal aantrekkelijk een eindkapitaal bijeen te sparen voor de aflossing van je hypotheek of als aanvulling op het pensioen. Banksparen vormt op dit moment een heel erg po…

Banksparen: Wat zijn de voordelen van banksparen voor mij?

Sinds 2008 bestaat er een fiscaal gunstig alternatief voor vermogensopbouw via koopsom- of lijfrentepolissen. Met banksparen spaar je voor extra pensioen of voor aflossing van je hypotheek en doe je d…

Banksparen met je gouden handdruk of ontslagvergoeding

Banksparen is populairder dan ooit. Mensen zijn bang geworden voor koopsompolis en de lijfrente en kiezen massaal voor banksparen als veilig fiscaal aftrekbaar alternatief. Banksparen mocht al worden…

Stamrecht banksparen: Ontslagvergoeding en stamrecht

Wanneer je wordt ontslagen, krijg je vaak een ontslagvergoeding of gouden handdruk mee ter compensatie. Voorheen konden mensen daar niet optimaal gebruik van maken en verdween het meeste geld linea re…
Gepubliceerd door Sterretje999 op 25-10-2010, laatst gewijzigd op 19-09-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.