Sterretje999 » Specials » Huis kopen
Nieuwsgierigheid leidt tot wijsheid

Koopwoning te duur? Zo kun je toch een eigen huis kopen!

Wanneer je wilt gaan kopen in plaats van huren kan het voorkomen dat je onvoldoende hypotheek krijgt om je droom waar te kunnen maken. Een koopwoning blijkt gewoon te duur en je kunt onvoldoende lenen op jouw inkomen. Wist je dat er manieren bestaan om dan toch te kunnen kopen? Met huurkoop, een starterslening of koopsubsidie? In deze special vind je alles wat je moet weten om zelf toch een huis te kunnen kopen, zelfs als dat in eerste instantie niet mogelijk lijkt!

Waarom is kopen voor een consument slimmer dan huren?

Kopen is over het algemeen altijd de beste keuze, omdat je waarde opbouwt in een eigen woning, terwijl je bij huren enkel huur afdraagt maar het huis nooit van jou wordt. Veel mensen denken na over kopen en zouden liever kopen dan huren maar denken dat een koopwoning voor hen niet is weggelegd. Omdat ze te weinig verdienen om voldoende hypotheek te krijgen, schulden hebben en/of geen eigen spaargeld hebben om te kunnen investeren in een huis van jezelf.

Hoe kun je bij een laag inkomen toch een eigen huis kopen?

Gelukkig bestaan er manieren om toch een eigen huis te kunnen kopen, wanneer je relatief wat minder verdient. Zo maak je in de special onder andere kennis met de starterslening, koopsubsidie en huurkoop van woningen. Wanneer je in aanmerking komt voor een starterslening of voor koopsubsidie helpt de overheid jou om een eigen huis te kopen. En anders kan ook huurkoop een optie zijn, waarbij je je eigen huis koopt door het eerst te huren en daarna stap voor stap te kopen. Zo wordt kopen wellicht ook bereikbaar voor jou en hoef je niet meer te kiezen voor een levenlang huren!

Huurkoop van woningen: Een eigen huis kopen door te huren

Stel je wilt een huis kopen maar het gaat net boven je budget. Je verdient te weinig om een volledige hypotheek op deze koopwoning te kunnen regelen. Wanneer de verkoper bereid is tot een constructie…
Gepubliceerd door Sterretje999 op 12-10-2010, laatst gewijzigd op 13-06-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!